Varmt välkommen till min blogg Stilla Hem om medberoende och annat som jag tycker är viktigt för personligt växande.

Här kommer jag dela med mig av mitt tillfrisknande Dessutom kommer jag att dela med mig av tips och övningar som hjälpt mig på min resa och som jag ser hjälper mina klienter.

Mottagningen Stilla hem

Jag har min egen mottagning Stilla hem i Täby i Stockholm och dessutom tar jag emot klienter online.  På Stilla hem arbetar jag som samtalsterapeut, samtalsledare, föreläsare och coach. Utöver arbetet med enskilda klienter leder jag grupper för medberoende och anhöriga till individer med missbruk och/eller psykisk ohälsa.

blogg Stilla Hem

blogg Stilla Hem

Grunden till medberoende läggs redan i barndomen. Om du växt upp i en familj där det förekommit missbruk, psykiskt eller fysiskt våld har du med största sannolikhet utvecklat ett medberoende. Men oavsett om du upplever att du haft brister i din barndom eller inte kan du ha utvecklat ett medberoende. En del av medberoendeproblematiken är att vi normaliserar sådant som inte är ok.

Här behöver vi vara öppna inför att våra föräldrar kanske inte gjorde allt rätt, inte för att skuldbelägga dem eller göra dem fel. Utan för att få syn på att allt de gjorde kanske inte var det bästa för dig. Det är inte ovanligt att någon av våra föräldrar växte upp i en familj där de utvecklade en medberoendeproblematik och den kan vi då ”ärva”.

Jag har en fast övertygelse om att våra föräldrar gjorde det bästa utifrån där de befann sig. Tyvärr räcker det inte alltid till för att vi ska växa upp till harmoniska vuxna.

Välkommen med på en vad jag hoppas ska bli en meningsfull och givande resa tillsammans med mig. Har du frågor, reflektioner, önskemål om ämnen eller synpunkter tar jag tacksamt emot det.

Med värme och kärlek

Jessica

Vill du få kontakt med mig når du mig på [email protected] eller ring på 070-791 48 23