Okategoriserade

Om jag inte visste vad ordet snippa betyder – diskuterar vi rätt saker?

Är det verkliga problemet att några mossiga gubbar inte vet vad ordet snippa betyder?

Om jag inte visste vad ordet snippa betyder. Då skulle jag börja med att googla. Jag googlade synonym snippa. Det här kom upp bland annat:

 

Är problemet verkligen att några män inte vet vad ordet snippa betyder?

Synonymer till snippa – Ordguru

https://www.ordguru.se › synonymer › snippa
Alla synonymer till snippa · fitta · mutta · vagina
Jag är faktiskt bekant med alla de orden ovan. Min gissning är att jag inte är unik på något sätt. Även de här männen hade förstått tror jag. Jag var inte där på plats i rättssalen. Dessutom har jag inte läst hela domen. Av den rapportering jag tagit del av verkar det vara uppenbart att sexuellt ofredande har förekommit. Mannen har sagt att han två gånger rört vid flickans könsorgan. Men inte ens han vet hur långt in har var med sina fingrar. HUR ÄR DET MÖJLIGT?

Är det verkligen det domen handlar om?

 

Jag tror verkligen inte att utfallet av domen beror på att några mossiga män inte vet vad ordet snippa betyder. Däremot är det hög tid att vi verkligen tar reda på hur det är möjligt att när det är så uppenbart att sexuellt ofredande förekommit, att en man frikänns? Beror det på icke-engagemang? Avsaknad av kompetens? Har det förekommit mutor? Håller man varandra om ryggen? Eller tycker de här männen att det är ok att sexuellt ofreda ett barn? Det är lätt att bli anklagad för att vara konspiratoriskt lagd när man ställer de här frågorna. För det första anser jag att vi måste undersöka vad det verkliga problemet är. Samtidigt som vi behöver kräva ett större personligt ansvar. Det ska inte vara möjligt att gömma sig bakom en felaktig dom genom att påstå att det är otydligt med betydelsen av ett visst ord.

Den här flickan är inte den enda som har drabbats av att det är något fel i rättssystemet. När är det nog?

 

Är grundproblemet icke-ansvar eller kompetensbrist?

 

En annan stor grupp som drabbats av felaktiga domar är barn som tvingas till umgänge med föräldrar som inte är i skick att ta ansvar för sina barn. I rättssalen saknas kompetens om barns anknytning. Hur påverkas ett barn som utsätts för psykiskt eller fysiskt våld? Vilka trauman skapas? Slutligen vad får det för konsekvenser? Jag har sett på nära håll vad som kan hända med barn där rätten är oaktsam. Dessutom var det inte länge sedan en pojke dog för att rätten tvingat honom till ensamt umgänge med en pappa som var våldsam. Vem ska bära ansvaret?

Varför får media oss att rikta uppmärksamheten till det som inte är problemet?

 

Åtskilliga timmar har nu gått i tv-soffor, på sociala media, tidningar och radio för att diskutera vad ordet snippa betyder. Vad är det som gör att det läggs så mycket tid på att diskutera symptomen när vi istället borde lyfta fram grundproblemet? Varför duckar vi för det vi verkligen borde diskutera och protestera emot? De här männen har lyckats bra med att föra oss bakom ljuset med vad det riktiga problemet är. De vet vad ordet snippa betyder. Dessutom har de valt att frikänna en man som är skyldig till sexuellt ofredande. Vi ska inte ge oss förrän vi förstår varför.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *